Monday, March 5, 2012

10 najruznijih mobilnih telefona ikada (ili 10 mobilnih telefona koje nikada ne bi ste zeleli da imate)

10. Nokia 7600


U vremenu kada su ljudima za oci zapadali tanki i elegantni modeli, Nokia je na trziste izbacila ovaj glomazni i prilicno cudno dizajnirani telefon. Ovaj telefon, koji bez sumnje podseca na svinjsko uho, tesko je nasao put do kupaca u vreme kada su ekrani osetljivi na dodir osvajali trzista sirom sveta.

9. Compulab Exeda

Tezak za drzanje u jednoj ruci, ovaj "kockasti telefon" imao je i mnostvo navigacionih tastera koji su bili tesko pristupacni. Iako je imao dobre karakteristike (GSM i CDMA podrsku, ekran osetljiv na dodir, qwerty tastaturu, eternet port, kameru od 2 megapiksela i leziste za microSD kartice), njegova velicina i ruzan dizajn ucinili su ga nepopularnim medju sirim narodnim masama.

8. Virgin Mobile Lobster 700TV


Ovaj telefon koji lici na kandzu od jastoga, nikada nije mogao da pronadje svoj ulov. Iako je imao skoro neogranicene funkcije mobilne televizije, zbog dizajna nikada nije prosao na trzistu pa je uskoro i povucen iz prodaje.

7. Toshiba G450


Ovaj telefon cudnog izgleda trebao je da bude kombinacija mobilnog telefona, prenosnog uredjaja za skladistenje podataka i sirokopojasnog USB modema, ali uvrnut dizajn drzao ga je daleko od potencijalnih kupaca. Mali ekran sa dve odvojene kruzne tastature na koje se vrlo tesko moglo navici, kao i njegova debljina, ucinili su da se vrlo brzo povuce iz prodaje i ode u istoriju...

6. Nokia 7380


Ovaj mali telefon vrlo je lak za nosenje i neodoljivo podseca na futrolu za hemijsku olovku. Kriticari ovog modela kazu da je jedina dobra stvar koju mozete uraditi sa njim ta da se mozete brzo javiti na poziv. Bez fizicke tastature, unos teksta se vrsi preko navigacionog tockica koji je vrlo glomazan za upotrebu.

5. Samsung P300


Ocigledno su dizajneri ovog telefona bili vrlo impresionirani dizajnom "Casio" digitrona. Iako uredjaj poseduje dobre funkcije, cudan dizajn ljudima jednostavno nije upadao u oci. Uostalom, ko zeli da izdvoji veliku sumu novca za nesto sto lici na dzepni kalkulator.

4. Motorola Nextel i500


Izuzetno cvrst mobilni telefon, namenjen ljudima koji rade u teskom okruzenju na terenu, nije uspeo da impresionira ljude svojim ruznim i losim dizajnom kao i malim izborom boja. Vise lici na toki-voki uredjaj koji koriste vatrogasci i policija...

3. Sony Ericsson t61z


Kruznog oblika na vrhu i kockastog na dnu, ovo je jos jedan od "predizajniranih" modela telefona. Pored toga sto ima oblik "otiska-cipele", on je patio i od drugih nedostataka poput tezine i sporog i nezgrapnog interfejsa menija.

2. Bang & Olufsen Serene


Jos jedan vrlo inovativno dizajniran telefon koji nije uspeo da privuce ocekivani broj kupaca. Iako je imao ugradjen poseban "motor" koji je pomagao pri otvaranju i zatvaranju poklopca, imao je dosta nedostataka. Da bi ste izvadili bateriju i promenuli SIM karticu, neophodan vam je poseban odvijac. Kruzna tastatura je prilicno glomazna za upotrebu. Pored toga, socivo kamere je postavljeno na zaista nezgodnom mestu sto otezava normalno fotografisanje.

1. Siemens Xelibri


Kselibri u stvari predstavlja dizajnerski opseg mobilnih telefona koje je Simens lansirao tokom 2003. godine. Celu seriju su cinila ukupno cetiri razlicita telefona, medjutim, zbog lose reakcije kupaca, modeli dozivljavaju preranu smrt. Iako dizajnirani od strane nekih od najpoznatijih dizajnera sveta, tesko su privukli paznju potencijalnih kupaca. Neki od njih su imali jedinstvenu tastaturu koja je bila prilicno nezgrapna za koriscenje, dok su drugi pruzali samo najosnovnije funkcije, poput govornog poziva i SMS-a.

Izvor: cellphonebeat.com

Svidja mi se! Podeli ovu stranicu na Fejsbuku !

7 komentara:

Onaj prvi sam ja imo i nema boljeg telefona za kucanje poruka...a kad naucis, niko ti ne trazi za poruku, jer ne mogu da se snadju...:)

Ovaj siemens izgleda smešno danas , ali to su bili dobri telefoni u doba siemensa c-25...

Postojalo je 8 xelibri telefona i ja sam posedovao par komada i mogu reci, da su izazvali veoma pozitivnu reakciju, gde god da sam se pojavio!
Od mene sve pozitivno!

Ja onaj pod br.10 imam već 7 godina i još uvek mogu da zeznem pojedince da je to specijalni laserski metar. U vreme kad sam ga kupila to je bio poslednji model koji bih uzela, ali ne znam šta mi bi - "ljubav na prvi pogled" valjda. Radi bolje od nekih novijih modela, mada se baš ne razumem mnogo.

Virgin Mobile Lobster 700TV

Jedino mi se on svidja :)

Post a Comment

Podeli ovaj clanak !

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More