Ljoret del Mar - Biser Mediterana

Ljoret del Mar je mali turisticki gradic na Mediteranu, u Spaniji u pokrajini Kataloniji. Iako gradic ima svega 35.000 stanovnika, tokom leta i udarne turisticke sezone, broj ljudi koji se nalazi u njemu cesto bude i preko 250.000.

Wednesday, August 31, 2011

Pudlica pokusala da "siluje" devojku ! [video]

Ovoj pudli se devojka u bikiniju ocigledno veoma svidja !
Romanticno putovanje rekom Li u Londonu

Zaista ne postoji potreba da putujete na kraj sveta da bi ste pobegli u mir od svakodnevne rutine. Uzmimo za primer London, ciji mnogobrojni parkovi pruzaju utociste za beg od ludog i brzog zivota u ovoj evropskoj metropoli. Jedan od takvih je Regionalni park u dolini Li.

Nalazi se na mocvarnom terenu na severu Londona, nedaleko od Totenhema, kroz koji protice reka Li, jedna od pritoka Temze. Park je smesten izmedju tipicnih stambenih podrucja i industrijskih zona, i zato, kada se nadjete na obali reke okruzeni cistom prirodom, kontrast zaista moze da vas iznenadi.


Park se proteze od severa ka jugu u duzini od 42 kilometra duz reke Li, ali ovaj put cemo vam pokazati samo mali njegov deo, poznatiji kao Mocvara Totenhema. Na samom pocetku parka nalazi se staza koja prolazi kroz povrtnjake, gde lokalno stanovnistvo gaji svoje proizvode, kako za sopstvene potrebe tako i za dalju prodaju.


Iduci tom stazom, stizete do vode. Do nedavno, reka Li je bila jedan od glavnih puteva koji povezuju glavni grad sa provincijom. Mnogo barzi je proslo ovim vodama do svog konacnog cilja, dokova Londona.


Sada ovde mozete videti samo camce i jahte za razonodu...


A u nekima se cak moze i nesmetano ziveti...Medjutim, pogled sa reke kvari jedino urbanizacija okoline. No na svu srecu, park nije nestao sa lica zemlje kao posledica tog procesa, i do dana danas se odrzava u dobrom stanju.


Mnogi su kupili placeve odmah pored same reke...


... i sada plase uljeze...


Flora i fauna su na srecu ostale netaknute.


Zlatna jesen...


Jedna od prevodnica kojima se regulise nivo vode u reci.


Pored mnogo informacionih tabli, stolova za piknik, uredjenih poljana itd, na par mesta se nalaze i ovakve interesantne mape parka...


Iako staze nisu uredjene kako bi trebalo, biciklizam je ovde veoma popularan.
Duz cele obale nalaze se usidreni brodici...
Mali camci...


Kao i jedrilice...


Medjutim, ovo je najcesci oblik broda koji mozete sresti na reci Li...


... uz izrazene znake Engleskog patriotizma...


... i kreativnost u uredjenju...


I za kraj jos malo fotografija ovog Londonskog raja...
izvor: omnesolum.livejournal.com i wonderaday.com

Stare fotografije Egipta

Stare fotografije Egipta. Kako je ova istorijska zemlja nekada izgledala, dok je u njoj bilo vise Egipcana nego turista...


izvor slika: my-funspace.com

Podeli ovaj clanak !

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More