Sunday, December 4, 2011

Poznati kalendar Maja predstavlja pocetak nove ere, ne kraj sveta

Nemacki strucnjak koji je uspeo da dekodira poznati kalendar Maja tvrdi da on oznacava pocetak nove ere, a ne kraj sveta kako su mnogi tumacili. Tumacenje hijeroglifa od strane Svena Gronmajera sa Univerziteta La Trobe u Australiji odrzano je na arheoloskom lokalitetu Palenkve na jugu Meksika.

Njegov komentar na ovu temu stigao je za manje od nedelju dana nakon sto je Meksicki arheoloski institut izjavio da postoje druge reference povezane sa godinom 2012. koja se javlja na kalendaru i time je zapoceta jos jedna runda razgovora na temu smaka sveta.

Prof. Gronmajer tvrdi da natpis predstavlja povratak misterioznog Majanskog bozanstva Bolona Joktea na kraju 13. perioda 400.-te godine, sto je ekvivalent 21. decembru 2012. godine. "Za Maje, 13 je sveti broj. Apsolutno nista apokalipticno ne postoji u tom datumu" - izjavio je. Tekst je isklesan pre gotovo 1.300 godina, a kako je kamen napukao, sam kraj natpisa je gotovo necitljiv.

Meksicki antropoloski institut je nedavno pokusao da opovrgne price o apokalipsi 2012. godine, koja je subjekt mnogih prica i clanaka na internetu.

izvor slike:

Svidja mi se! Podeli ovu stranicu na Fejsbuku !

0 komentara:

Post a Comment

Podeli ovaj clanak !

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More