Friday, April 16, 2010

Nakon pijavice koja zivi u nosu: Jos gadnih zivotinja koje mogu ziveti u nasem telu... !

zivotinje koje zive u nasem teluRudarska glista

Zaraza od rudarske gliste moze biti pracena neprijatnim plikovima na kozi. Takodje dovodi do groznice i konstantnog povracanja. To stvarno nije prijatno - ali ovom bolesti se zarazi vise od 500 miliona ljudi godisnje.

Kandiru

Kandiru - ili riba cackalica - je poreklom iz Amazona u Brazilu i ima zanimljiv nacin ishrane. Ova zivotinja biva privucena hemikalijama koje riba emituje iz svojih skrga. Tada, kandiru, koji moze narastiti i do 15 cm, ulazi u ribu kroz skrge i tamo se kaci sa dva siljka koja ima na svojoj glavi. Tada krece da sisa krv svojih zrtava. Ne predstavlja narocitu opasnost za ljude, osim ako ne mokrite u vodi. Tada kandiru biva privucen urinom i zabelezen je slucaj iz 1997. kada je jedna osoba iskusila svu bol koju ova riba moze da nanese svojim siljcima na veoma osetljivom mestu...Ljudska muva

Ovo neprijatno malo stvorenje se hvata za komarce, postavlja svoja jaja na njih i onda komarci zavrsavaju posao. Kada ugrizu, jaja prolaze kroz rupu i ulaze u kozu i tamo ostaju osam nedelja. Tada 2 cm duga larva krece da raste i trazi izlaz iz koze. Ukoliko imate stomak pogledajte sledeci video koji prikazuje uklanjanje larve iz ledja ljudske osobe. Ali ponavljamo, video je sokantan i gledajte ga samo ukoliko mozete da podnesete!"Whipworm"

Ovaj crvic moze da naraste do 30 cm u duzinu - ali u vasem stomaku! Ponekada, kada dostignu dovoljnu velicinu, pokusavaju da izadju kroz nos ili usta obolelog. Infekcija je cesto uzrokovana ishranom pasuljem ili pirincem na cijim zrnima se mogu naci jaja ovog parazita, ili preko zemljista koje je kontaminirano ljudskim fekalijama.

Pantljicara

Ovo je nesto kao iz horor filmova, pantljicara moze narastiti do 10 metara u telu coveka. Mozete biti inficirani ukoliko jedete sirovo ili nedovoljno skuvano meso ribe, ali takodje pantljicara se moze naci i na mestima gde zivotinje koje jedu ribu (kao npr medvedi) vrse veliku nuzdu. Znacete da ste zarazeni ukoliko ste stalno gladni, posto pantljicara jede sve !

izvor: metro.co.uk i youtube.com

Svidja mi se! Podeli ovu stranicu na Fejsbuku !

2 komentara:

Ovi crvi sto izlaze na ledjima ovog jadnika su katastrofa, ne mogu da zamislim da mi se tako nesto mrda ispod koze, a jos da krece napolje uhhhh

cuti dobro je da vidimo kako to izgleda ako imamo takve rupe ikada u zivotu:D

Post a Comment

Podeli ovaj clanak !

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More